Workshops

workshop programme 

 

NSDF 20 online has taken place. 


 

We have 32 workshops going on throughout the week, all of which are listed below.

Just like at every NSDF, all our workshops have capacity limitations and priority booking for workshops goes to the young practitioners who were joining us at the original Festival. There is no limit to how many workshops you can sign up for.

However at online NSDF, you can still log on to watch the workshop as it happens. 

Click on the workshop you are interested in attending and when the time comes around, click the link in the description to watch via Zoom or watch live via our Facebook Page. 

 

Please follow us on Twitter @NSDFest to keep up to date with what’s going on, and use #NSDF20 to stay part of the conversation.

 

Scroll down to see the complete list of workshops

Click here to access the pdf version of our Virtual NSDF 20 Programme

Any problems relating to workshops, please contact Zosh Skowronska our Coordinator by email [email protected] 

 

 

NSDF 20: Theatre of the Indian Streets

Date / Time: Sunday 5th April 10.00am-11.00am

Duration: 60 mins

see more

NSDF 20: Devising New Work with RashDash

Date / Time: Saturday 4th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Inclusive Working

Date / Time: Sunday 5th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: How to get your first job in Producing

Date / Time: Monday 6th April 6.30pm-8.00pm

Duration: 90mins

see more

NSDF 20: Writing a Musical - What I learned from Adapting 'Boy in the Dress'

Date / Time: Saturday 4th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Producing - Proper Job, honest

Date / Time: Sunday 5th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Career Diversity: Making it to retirement

Date / Time: Sunday 5th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Immersive Theatre in Performance

Date / Time: Sunday 5th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Bringing Words to Life

Date / Time: Monday 6th April 10.00am-11.00am

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Verbatim Bootcamp

Date / Time: Monday 6th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: The Collaboration between Writer and Director

Date / Time: Monday 6th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Self-Penned Performance

Date / Time: Monday 6th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: No training? No agent? Doing it anyway

Date / Time: Monday 6th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Acting For Screen Q&A

Date / Time: Tuesday 7th April 10.00am-11.00am

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Audition Secrets

Date / Time: Tuesday 7th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Write a Scene

Date / Time: Tuesday 7th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Connecting the Producer with the Production Practicalities

Date / Time: Tuesday 7th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Directing in Roundabout

Date / Time: Tuesday 7th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Story Structure

Date / Time: Wednesday 8th April 10.00am-11.00am

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: On The Road with Paines Plough: Touring Theatre

Date / Time: Wednesday 8th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Playing The Game With Your Own Rules: Staying true to yourself in the industry

Date / Time: Wednesday 8th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: #ExecutiveRealness

Date / Time: Wednesday 8th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20 | Directing Q&A with Emma Rice

Date / Time: Wednesday 8th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Moves and More

Date / Time: Thursday 9th April 10.00am-11.00am

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Arts Council Funding

Date / Time: Thursday 9th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: How to Get a Play Produced

Date / Time: Thursday 9th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: An Introduction to Inclusivity and Accessibility in Theatre

Date / Time: Thursday 9th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Demystifying the Audition Monologue

Date / Time: Thursday 9th April 5.00pm-6.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Storytelling through Movement

Date / Time: Friday 10th April 10.00am-11.00am

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: In Conversation with Kully Thiarai and Mike Alfreds

Date / Time: Friday 10th April 11.30am-12.30pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: Writing Trauma (without traumatising the audience)

Date / Time: Friday 10th April 2.00pm-3.00pm

Duration: 60mins

see more

NSDF 20: A Theatre Producers guide to what to do when your world falls apart

Date / Time: Friday 10th April 3.30pm-4.30pm

Duration: 60mins

see more